Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η μετοχή του ΔΟΛ στο δρόμο της επιτήρησης

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου έχει κάθε λόγο να προχωρήσει, δίχως φόβο και πάθος, σε ένταξη της μετοχής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) σε καθεστώς επιτήρησης.
Και αυτό γιατί πληρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι από τους κανονισμούς όρους και προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα, η μείωση άνω του 30 % των ιδίων κεφαλαίων από χρόνο σε χρόνο.
 Πιο συγκεκριμένα, η ζημιά του έτους 2010-που ανέρχεται σε 47 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και σε 25 εκατ. € για την εταιρεία έναντι 18,8 του έτους 2009 και 8,7 για την εταιρεία- είχε ως συνέπεια τον δραματικό περιορισμό των ίδιων κεφαλαίων στα 24,9 εκατ. ευρώ από 73 εκατ. ευρώ το 2009. Κατόπιν τούτου τι χρεία μαρτύρων έχουμε;
Υ.Γ: Μια δυνατότητα να αποφευχθεί το μοιραίο υπήρχε αλλά προφανώς  για αντικειμενικούς λόγους δεν αξιοποιήθηκε. Να είχε γίνει ταυτόχρονα με την δημοσίευση του ισολογισμού η πρόσκληση των μετόχων σε γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που να είχε ως συνέπεια την αποκατάσταση της αναγκαίας και απαραίτητης κεφαλαιακής επάρκειας της εισηγμένης εταιρείας. Κατόπιν της απομάκρυνσης από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
Υ.Γ1: O επικεφαλής του Χρηματιστηρίου κ. Σωκράτης Λαζαρίδης είναι ένας ακέραιος επαγγελματίας και δεν χρωστά τίποτα στους «συνήθεις υπόπτους»… Όπως και ο  επικεφαλής των εποπτικών αρχών κ. Α. Γαβριηλίδης.
Υ.Γ2: Οι εντάξεις των νέων μετοχών στην κατηγορία της επιτήρησης θα γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου